Podrška investicionim projektima za 94 privredna subjekta

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske utvrdilo je rang-listu 94 privredna subjekta za podršku investicionim projektima u uslovima poslovanja izazvanih pandemijom virusa korona.

Ukupno 2.000.000 KM predstavljaju sredstva Kompenzacionog fonda Republike Srpske, a raspoređena su u dva programa od kojih je svaki iznosio po 1.000.000 KM, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Privredni subjekti su ovu podršku ostvarili u skladu sa uredbom o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima za podršku investicionim projektima u uslovima poslovanja izazvanih pandemijom virusa korona.

Sredstva su namijenjena privrednim subjektima radi saniranja poteškoća u poslovanju izazvanih pandemijom virusa korona, odnosno za podršku pri realizaciji investicionih projekata privrednih subjekata.

"Predmet dodjele sredstava bio je projekat privrednog subjekta koji se odnosi na nabavku savremenih tehnologija i opreme, odnosno uvođenje nove ili značajno poboljšane postojeće tehnologije, ili nabavku nove ili korištene opreme koja nije starija od 12 godina", pojašnjeno je u saopštenju.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske zaprimilo je, u skladu sa uredbom o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima za podršku investicionim projektima u uslovima poslovanja izazvanih pandemijom virusa korona, 94 blagovremene i potpune prijave privrednih subjekata obuhvaćenih Uredbom.

Komisija je utvrdila prijedlog rang-liste sa iznosima sredstava po pojedinačnom privrednom subjektu, a koju je odobrio Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske.

Konačna rang-lista po oba odobrena programa dostupna je na sajtu Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana