Počinje godišnji remont Termoelektrane "Stanari"

Srna
Počinje godišnji remont Termoelektrane "Stanari"

DOBOJ - Termoelektrana "Stanari" danas počinje redovni godišnji remont koji će trajati 30 dana, najavljeno je iz kompanije EFT - Rudnik i Termoelektrana "Stanari".

Iz ove kompanije navode da su planirani veliki radovi, prvenstveno na kotlovskom postrojenju, radi povećanja pouzdanosti i raspoloživosti termoelektrane u narednom periodu.

- Remont će se obavljati u složenijim uslovima u odnosu na ranije godine zbog epidemije virusa korona, ali će EFT- Rudnik i Termoelektrana preduzeti niz preventivnih mjera s ciljem zaštite zdravlja, kako sopstvenih, tako i više od 300 radnika iz 10 izvođačkih kompanija - ističe se u saopštenju.

Planom poslovanja za ovu godinu, kompanija EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari predvidjela je tri zastoja Termoelektrane. Preventivni zastoji realizovani su u februaru i junu u trajanju od po 10 dana i urađen je pregled i servis dijela kotlovskog i turbinskog postrojenja, kao i dijela pomoćnih sistema.

EFT- Rudnik i Termoelektrana Stanari je od početka godine proizveo 1.560.540 megavatčasova električne energije i 1.930.000 tona uglja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana