Počela konferencija o investicionim potencijalima Srpske u okviru "Dana Srpske u Srbiji"

Srna
Foto: danas.rs

BEOGRAD - Konferencija "Investicioni potencijali Republike Srpske", koju u okviru "Dana Srpske u Srbiji" organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, počela je u Beogradu u prisustvu zvaničnika Srpske i Srbije.


Skup, na kojem učestvuju premijer Srpske Radovan Višković, ministar finansija Srbije Siniša Mali, predstavnici privrednih komora dvije republike, kao i ministri u Vladi Srpske Vjekoslav Petričević i Zlatan Klokić, počela je u Privrednoj komori Srbije filmskom prezentacijom o mogućnostima Republike Srpske.

Pozdravljajući prisutne, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović je rekao da je ova konferencija dobra prilika da se o mogućim i značajnim investicijama govori u najprirodnijoj sredini, u Privrednoj komori Srbije.

Cicović je napomenuo da je saradnja Srbije i Republike Srpske na najvišem, državnom nivou bolja nego ikad, kao i da je odlična i saradnja dvije vlade, pa i dvije privredne komore.

"Oslanjajući se na sve te dobre saradnje, želimo ovom konferencijom tu saradnju učiniti plodonosnijom, uspješnijom u oba smjera, kako za nas u Republici Srpskoj tako i za one koji iz Srbije investiraju i one koji će tek investirati u Republiku Srpsku", rekao je Cicović.

On je podsjetio da je pomoć Srbije Republici Srpskoj tolika da skoro da nema nijednog grada i opštine u kojem Srbija nije nešto izgradila ili pomogla, ili zajedno sa Vladom Republike Srpske finansirala.

"Naš posao u Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji je i da radimo na podsticanju privredne saradnje između naših privrednih subjekata, a i na podsticanju investicija iz Srbije i da tako dajemo doprinos ekonomskom rastu i razvoju Republike Srpske i Srbije", rekao je Cicović.

On je zahvalio predsjedniku Privredne komore Srbije Marku Čadežu za podršku u organizovanju ovog skupa.

Napomenuo je da će se na konferenciji obratiti i predsjednici privrednih komora Srbije i Republike Srpske Marko Čadež i Petar Ćorić.

Skupu će se obratiti i načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, koji će govoriti o poslovanju u zonama.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji je organizator devete manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" koja će trajati do 29. septembra u 11 gradova Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana