Petar Đokić: Energetika budućnost i šansa koju Srpska neće propustiti

M. L.
Petar Đokić: Energetika budućnost i šansa koju Srpska neće propustiti

TREBINjE - Energetika je budućnost i šansa koju Republika Srpska neće propustiti, poručio je sa samita energetike „SET-TREBINjE 2020“ ministar industrije i energetike Srpske Petar Đokić.

Naglasio je da je Srpska opredjeljena da zajedno sa „Elektroprivredom Republike Srpske“ (ERS) kao nosiocem razvoja u sektoru energetike te sa zainteresovanim investitorima izgradi nove energetske objekte.

-Na taj način omogućićemo daleko brži ekonomski rast i razvoj, te pokazati da je Srpska spremna da bude partner u ukupnom energetskom prostoru Evrope i da pokažemo da smo investiciono otvoreni- rekao je Đokić i naglasio da je ovaj samit prilika i da se pokaže da RS ima kapacitete da preuzme vođenje i upravljanje energetskim procesima u budućnosti.

Đokić je naglasio da je budućnost u obnovljivim izvorima energije, da je Srpska tome posvećena, te da u tom procesu ERS shvata svoju ulogu i spremna je da bude kreator energetske budućnosti Republike.

Govoreći o položaju malih akcionara ERS-a, koji smatraju da su njihove akcije obezvrjeđene u procesu restrukturiranja, Đokić je rekao da će do promjena sigurno doći.

-Novi pravni subjekti koji će se pojaviti  u budućnosti biće još sposobniji. Preduzeća će prevazići fazu u kojoj se sada nalaze jer svaki početak i svaka reforma su teški i donose određene promjene i strahove, ali nadam se da to neće biti dugoročno- rekao je Đokić i dodao da očekuje da će nakon usvajanja zakona o električnoj energiji ova oblast biti mnogo bolje uređena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana