Otvorena "Galerija Beograd" - najveći tržni centar u regionu

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju najvećeg tržnog centra u regionu "Galerije Beograd", u okviru projekta "Beograd na vodi".

Vučić je, obraćajući se na otvaranju, rekao da je ovo u dizajnerskom smislu jedan od najnaprednijih i najboljih šoping-molova u Evropi.

"Sve što smo radili u Beogradu na vodi 0,3 odsto je doprinosilo našem BDP, uticalo na našu ekonomiju, da možemo da isplaćujemo penzije i drugo... Izdržali smo sve napade da nešto što je bilo najružnije u zemlji postane najlepše", istakao je Vučić.

On je naglasio da je u Beogradu na vodi napravljena najljepša promenada u cijeloj Evropi sa najviše zelenila, sa konačno izlaskom Beograda na jednu od najljepših evropskih rijeka Savu, ali i Dunav.

"Galerija Beograd" će biti jedini evropski tržni centar na obali rijeke i to će biti najveći šoping mol, zabavna i gastronomska destinacija u regionu.

Riječ je o tržnom centru na samoj obali Save sa 300.000 metara kvadratnih ukupne površine, 93.000 metara kvadratnih prostora za izdavanje i 3.600 parking mjesta.

U okviru objekta biće oko 300 lokala i 50 restorana, kao i bioskop sa više od 1.700 mjesta.

U Galeriji će se, osim novih brendova, predstaviti i već prisutni brendovi sa premijum izdanjima.

Otvaranju su prisustvovali i premijer Srbije Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, kao i Mohamed Alabar, predsjednik kompanije "Igl hils", koja gradi Beograd na vodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana