Od naredne godine elektronska prijava PDV-a i akciza

Srna
Od naredne godine elektronska prijava PDV-a i akciza

Banjaluka - Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) poziva sve porezne i akcizne obveznike u Bosni i Hercegovini, koji još uvijek nisu, da što prije podnesu zahtjev za registraciju za korištenje elektronskih usluga, prije svega elektronsko podnošenje PDV i akciznih prijava.

Od početka 2019. godine svi porezni obveznici će morati isključivo elektronskim putem podnositi PDV i akcizne prijave, te neće postojati mogućnost dostavljanja prijava u papirnom obliku. S obzirom na činjenicu da je ostalo još samo tri mjeseca da svi porezni obveznici izvrše registraciju za elektoronsko podnošnje PDV i akciznih prijava, iz UIO pozivaju iste da što prije podnesu zahtjev za registraciju putem E-PORTALA Uprave za indirektno oporezivanje.

Prijava se može izvršiti na linku https://e-porezi.uino.gov.ba:4443/

“Pozivamo sve one obveznike koji još nisu izvršili registraciju da to urade što prije, kako ne bi došli u situaciju da od početka 2019. godine ne mogu podnositi svoje PDV i akcizne prijave i tako uđu u prekršaj uz finansijske sankcije”, saopšteno je iz UIO BiH.

Kompletna informacija i uputstva za registraciju na E-PORTAL, kao i za podnošenje prijava nalaze se na veb stranici UIO.

Za sva dodatna pitanja obveznici, mogu kontaktirati  PDV info liniju na broj telefona 051/335-256, 051/335-257, 051/335-197, 051/335-201, 0513/335-363.

“Korištenjem elektronskih usluga UIO, svi porezni obveznici će moći na jednostavniji i efikasniji način koristiti prava i izvršavati obaveze po osnovu indirektnih poreza. U svakom trenutku imaće pristup svojim podacima na E-PORTALU, prije svega podacima koji se vode u Jedinstvenom registru obveznika indirektnih poreza, podacima sa porezne kartice, tako da će moći vidjeti sve svoje proknjižene porezne prijave, porezne uplate i sl. UIO na ovaj način otvora novo poglavlje u komunikaciji sa poreznim obveznicima”, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana