„M:tel“ povećao dobit, glavni konkurent smanjio

GS
„M:tel“ povećao dobit, glavni konkurent smanjio

BANjALUKA – Kompanija „m:tel povećala je u prošloj godini dobit za osam miliona KM, dok je njen glavni konkurent „BH Telekom“ imao pad od čak 8,3 miliona KM, pokazuju finansijski izvještaji ovih kompanija.

Poslovnu 2022. godine „ m:tel “ je završio sa dobiti od 82,3 miliona maraka, što je rast od osam miliona, odnosno 10,7 odsto u odnosu na rezultat ostvaren u 2021. godini.

To je znatno veća dobit od one koju je imao „BH Telekom“.

Naime, „BH Telekom“ je prošle godine imao od 55 miliona KM dobiti i ona je u odnosu na godinu ranije manja za 8,3 miliona.

Osim finansijskih i podaci o rastu broja korisnika u prošloj godini idu u prilog kompanije iz Banjaluke.

Ukupan broj korisnika „BH Telekoma“ veći je za jedan odsto u odnosu na broj korisnika koje je imao krajem 2021. godine, navedeno je na sajtu ove kompanije.

U istom periodu „m:tel “ povećao broj korisnika za tri odsto, čime je ostvario istorijski rekord od osnivanja kompanije.

Takođe, „m:tel“ je krajem prošle godine dobio sertifikat za najbolju mobilnu mrežu u BiH po mjerenjima kompanije “ Systemics PAB ” iz Poljske, jedne od najprestižnijih svjetskih firmi koja utvrđuje kvalitet mobilnih mreža.

Ovaj zvanični sertifikat da je u svim oblastima najbolji operater u BiH ima jedino „m:tel“, a što je potvrdila i direktorica kompanije Jelena Trivan prilikom uručenja sertifikata.

-Ovo je prvo zvanično merenje kvaliteta mreže koje je sprovedeno u Bosni i Hercegovini. Svaki operater je sklon da kaže da je najbolji u svom poslu, ali jedino „m:tel “u BiH ima zvanični sertifikat da je u svim oblastima najbolji operater. Ne samo u prenosu glasa, podataka ili u pokrivanju teritorije, nego u svim kategorijama smo zvanično najbolja mreža u BiH - kazala je Trivan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana