Miladin Radović, direktor “Pošta Srpske”: Dobar plan donosi istorijske rezultate

Anita Janković Rečević
Miladin Radović, direktor “Pošta Srpske”: Dobar plan donosi istorijske rezultate

BANjALUKA - “Pošte Srpske”, uprkos brojnim otežavajućim poslovnim okolnostima, prvenstveno enormnom poskupljenju goriva i rastu cijena svih materijala za rad i pružanje usluga, prvo polugodište ove godine završile su sa plusom od 940.000 maraka.

Istakao je ovo za “Glas Srpske” direktor “Pošta Srpske” Miladin Radović navodeći da su do pozitivnog rezultata došli racionalnim planiranjem i zalaganjem svih zaposlenih.

- Iako smo poslovali u otežanim uslovima cjenovnik naših usluga ostao je nepromijenjen. Uzimajući u obzir poslovni rezultat i opšte društvene okolnosti uspjeli smo da dodatno povećamo plate zaposlenima - rekao je on. Podsjetio je da su primanja radnicima povećana i 1. januara ove godine zahvaljujući izuzetnim poslovnim rezultatima ostvarenim prošle godine.

- Nakon okolnosti koje je izazvala globalna pandemija virusa korona, 2021. obilježila je poslovna stabilizacija, tako da smo ostvarili pozitivan neto rezultat u iznosu od 1.359.297 KM, što je najveći poslovni rezultat koje su “Pošte Srpske” ostvarile od osnivanja do danas. Takav poslovni bilans nastao je kao rezultat racionalne, tržišno usmjerene poslovne politike uprave i timskog rada u preduzeću - kazao je Radović.

Dodao je da se od dolaska u ovo javno preduzeće trudi da primijeni sve modele pozitivne prakse koje je stekao radeći u privatnom sektoru, nastojeći da zajedno sa članovima uprave modernizuje tokove poslovanja.

- Izlazeći iz rutine i smanjujući korake koji usporavaju poslovne tokove nastojali smo da doprinesemo rastu i razvoju poštanskog saobraćaja na teritoriji Srpske - uvjerava Radović. Za dobre poslovne rezultate svakog preduzeća, priča Radović, najzaslužniji su radnici kojih u “Poštama Srpske” ima oko 2.500 i koji su njen najvredniji resurs.

- Poštari i šalterski radnici nose najveću odgovornost unutar našeg sistema, jer su u stalnom i direktnom kontaktu sa korisnicima, a jedan od načina na koji motivišemo radnike je povećanje plata - naglasio je on.

“Pošte Srpske” ove godine, zajedno sa Republikom Srpskom, obilježavaju tri decenije rada i još nekoliko značajnih datuma koji govore o trajanju, velikoj borbi i opstajanju svih ovih godina.

- Tri decenije rada pošta na prostoru RS upotpunićemo i obilježavanjem 25 godina samostalnog djelovanja preduzeća “Pošta Srpske”. Budući da nam se približava i Svjetski dan pošta, 9. oktobar, koji proslavljamo tradicionalno, toga dana biće održana centralna manifestacija na trgu u Sokocu, gdje će biti upriličen svečani defile poštanskih vozila te promocija knjige “Pošta u odbrambeno otadžbinskom ratu 1992-1995” autora Gorana Baraća. Prvi put smo se našli u ulozi izdavača, pokrenuvši i tu djelatnost - ispričao je Radović.

Dodao je da će povodom značajnih jubileja, a u korak sa savremenim trendovima, korisnicima od idućeg mjeseca ponuditi i novu uslugu.

- Pripremili smo mobilnu aplikaciju koja će građanima omogućiti plaćanje računa bilo kada i sa bilo kojeg mjesta. Ponosni smo na razvoj modernih tehnologija u procesu našeg poslovanja i aplikacija je još jedan način da zahvalimo korisnicima na povjerenju svih ovih godina - rekao je Radović i naglasio da će promocija aplikacije biti 12. oktobra pod sloganom “Pošta za nova vremena”.

Istorijat

Miladin Radović podsjeća da je Vlada RS 24. maja 1992. godine donijela odluku o formiranju Jedinstvenog javnog preduzeća PTT saobraćaja RS, nakon čega su uvezane sve pošte u jedinstvenu mrežu, formirani novi poštanski centri i uspostavljena redovna razmjena zaključaka.

- Međunarodni poštanski saobraćaj RS sa inostranstvom uspostavljen je u junu 1992, a reorganizacija preduzeća izvršena je 1993, kada su formirane organizacione PTT cjeline u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Palama, Foči i Trebinju. Kao Preduzeće za poštanski saobraćaj RS, skraćenog naziva “Pošte Srpske”, postoji od 1. januara 1997. godine - rekao je Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana