Kostajnica: Usvojen ovogodišnji budžet od 2.600.000 KM

Srna
Kostajnica: Usvojen ovogodišnji budžet od 2.600.000 KM

KOSTAJNICA - Skupština opštine Kostajnica usvojila je danas budžet za 2021. godinu u iznosu od 2.600.000 KM, nakon što je ova lokalna zajednica više od godinu dana bila na privremenom finansiranju.

Načelnik opštine Nikola Janjetović rekao je novinarima da je riječ o realnom budžetu, koji je pravljen na osnovu planiranih prihoda.

"Pristupili smo, moram reći, rigorozno, prihodima opštine i na osnovu tih prihoda formirali budžet onako kako bi to trebalo da bude", istakao je Janjetović.

Odbornik SNSD-a Jasna Borojević rekla je da je budžet transparentan i pun ušteda.

"Naš načelnik je opredijeljen za uštede i na izmirenje obaveza napravljenih u nekim prethodnim periodima, što treba da se poštuje", dodala je Borojevićeva.

Odbornik SDS-a Slavko Avramović naglasio je da je budžet temelj funkcionisanja svake lokalne zajednice i da je ovaj, koji je danas, usvojen planiran na realnoj osnovi.

"Mislim da su dobro izbalansirani prihodi i rashodi i mislim da ćemo u skorašnjem periodu imati rebalans budžeta, u koji će biti uvrštena sredstva za kapitalne investicije i oporavak Kostajnice", rekao je Avramović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana