Kompanija “m:tel” ima najbolju mobilnu mrežu u BiH

Danijela Bajić
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Zahvaljujući predanom radu, kvalitetnom planiranju, konstantnim i ravnomjernim ulaganjima na cijeloj teritoriji, kao i sprovođenju kontinuiranog procesa optimizacije mreže, kompaniji “m:tel” dodijeljen je sertifikat za najbolju mobilnu mrežu u BiH i za ovu godinu.

Sertifikat za najbolju mobilnu mrežu za 2023. godinu, koji je samo jedna u nizu potvrda liderstva “m:tela” u BiH, generalnoj direktorici ove kompanije Jeleni Trivan juče je u Banjaluci uručio direktor IT grupe “Net Check” Karlos Trokado.

Ova kompanija iz Njemačke, koja je globalno prepoznatljiva u sferi mjerenja kvaliteta mobilnih mreža, mjerenje u BiH vršila je u 37 gradova i na svim glavnim putevima i autoputevima. Prema riječima Trokada, to je obuhvatilo ukupno 4.539 kilometara u ovom testiranju, odnosno 2.117 kilometara u gradovima i 2.422 kilometra na putevima koji ih povezuju.

- Nakon više od 45.000 obavljenih testova za glas i podatke po operateru, među svim operaterima “m:tel” je postigao najbolje rezultate. Od maksimalnih 1.000 bodova, ova kompanija je ostvarila impresivni skor od 823 poena. Pored najboljih ukupnih rezultata, “m:tel” je takođe postigao najbolje rezultate i u kategorijama za voice i data - rekao je Trokado.

Trivanova je istakla da je ovo važno priznanje i da “m:tel” ima potrebu da bude eksterno analiziran, te da renomirane kuće, koje rade analizu “Dojče telekoma”, “Svis telekoma” vide kakav je kvalitet mreže.

- Našim korisnicima možemo i zvanično da kažemo da smo najbolja telekomunikaciona kuća u BiH i da u tom smislu svaki naš korisnik u ovom trenutku koristi najbolju mrežu u svim kategorijama - rekla je Trivanova.

Dodala je da se u nekim drugim zemljama koristi selektivna statistika za voice i za data, a da je “m:tel” u svim kategorijama najbolja mreža.

- Svejedno je da li se nalazite u ruralnom području ili u gradu, svejedno da li koristite poziv, WhatsApp ili internet, u svakoj od tih kategorija korisnici će dobiti najbolju uslugu. Rezultati koje smo dobili su u rangu najboljih telekomunikacionih kuća na svetu. Građani BiH, korisnici “m:tela” imaju rezultate, imaju mrežu kakvu bi imali i da žive u Nemačkoj ili u Švajcarskoj - navela je Trivanova.

Razlog za zadovoljstvo je i u tome što iza ovog uspjeha, istakla je ona, stoje ogromna ulaganja.

- U prethodne dvije godine uložili smo stotine miliona u mrežu i nadam se da svaki naš korisnik to vidi. Ovo je drugo međunarodno priznanje koje smo dobili i otvoreni smo za svaku međunarodnu instituciju koja se bavi proverom mreže da dođe u svakom trenutku i da uradi testiranje. Sigurna sam da bismo dobili iste rezultate. Ovo je za svakog korisnika “m:tel” mreže potvrda da je svoj novac uložio u najbolje što na tržištu postoji - kazala je Trivanova.

Prethodna priznanja

Priznanje “Net Check” grupe samo je jedno u nizu koje pokazuje da je “m:tel” najbolja mobilna mreža u BiH. Naime, krajem prošle godine kompanija “Systemics PAB” iz Poljske dodijelila je “m:telu” sertifikat koji to potvrđuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana