Kompanija "Alumina": Ljudski resurs važan za rad kolektiva, nagrađeni najbolji

Srna
Foto: Srna

ZVORNIK- Predsjednik Upravnog odbora kompanije "Alumina" u Zvorniku Mile Matić rekao je da je "Alumina" prošla kroz tešku poslovnu godinu, ali se još jednom potvrdilo da se zajedno sa svim zaposlenima može uspješno nositi sa problemima i izazovima koji su bili pred kompanijom.

Matić je na tradicionalnom prijemu za 23 nagrađena radnika istakao da kompanija svake godine bira najbolje pojedince u svojim sektorima, naglašavajući da je ljudski resurs veoma važan za rad ovog kolektiva, saopšteno je danas iz Službe za odnose s javnošću ove komapnije.

"Održali smo se na tržištu i u godini svjetske pandemije izazvane virusom korona i globalne ekonomske krize sačuvali sve naše kupce i pritom nastavili razvojnu komponentnu kako bi u budućnosti obezbijedili stabilno poslovanje fabrike", rekao je Matić.

Menadžment "Alumine" nagradio je 23 radnika iz svih organizacionih dijelova procesa rada za istaknuti doprinos i angažovanje na radnom mjestu u protekloj godini.

"Svojim znanjem i umijećem pokazali ste da radite u korist fabrike, ali i šire, na dobrobit regije i Republike Srpske", rekao je Matić, dodajući da će novčani dio nagrade biti isplaćen uz decembarsku platu.

U ime nagrađenih radnika zahvalio je Cvjetko Cvjetinović, rukovodilac smjene na objektu Energana, rekavši da ga mnoge lijepe uspomene vežu za ovu fabriku.

"Uvijek sam ovaj kolektiv smatrao kao svoju drugu kuću i zajedno sa mojom porodicom mnogo dobrog sam doživio od ove fabrike", istakao je Cvijetinović, koji je cijeli radni vijek proveo u smjenskom radu.

On je poručio da mlađe generacije radnika, takođe, trebaju da fabriku doživljavaju kao svoju drugu kući i da se raduju njenim uspjesima, ali i da zajedno proživljavaju teškoće i probleme svog kolektiva, kao što su to činile prethodne generacije u više od četiri decenije rada ove fabrike.

Nagrađenim radnicima, prije uručivanja zahvalnica, obratili su se i direktori sektora proizvodnje i održavanja u kompaniji "Alumina" Radenko Smiljanić i Slaviša Milić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana