Julska prosječna plata 995 KM

Srna
Foto: arhiva

SARAJEVO, 16. SEPTEMBRA /SRNA/ - U Federaciji BiH (FBiH) prosječna isplaćena julska neto plata iznosila je 995 KM i nominalno je niža za 0,4 odsto, a realno za 0,2 odsto u odnosu na juni.

U odnosu na juli prošle godine julska neto plata viša je za 2,5 odsto, a realno za 0,7 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

U julu u odnosu na jun najveće smanjenje prosječne neto plate u FBiH zabilježeno je u finansijskim i djelatnosti osiguranja za 9,4 odsto, dok je broj zaposlenih smanjen za 0,1 odsto.

Smanjenje neto plate zabilježeno je i u poljoprivredi, šumarstvu i ribolovu i to za 4,5 odsto, dok je broj zaposlenih u ovoj djelatnosti povećan za 0,1 odsto.

Najveće povećanje julske prosječne neto plate u FBiH u odnosu na juni zabilježeno je u poslovanju nekretninama i to za pet odsto, a broj zaposlenih povećan je za 0,7 odsto.

Povećanje neto plate zabilježeno je i u pružanju smještaja te pripremi i usluživanju hrane za 3,4 odsto, a broj zaposlenih u ovoj djelatnosti povećan je za 3,8 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana