Javni poziv za prijavu projekata u oblasti turizma "EU za oporavak biznisa"

Srna
Javni poziv za prijavu projekata u oblasti turizma "EU za oporavak biznisa"

SARAJEVO - Njemačka međunarodna organizacija GIZ objavila je javni poziv za prijavu projekata u oblasti turističkog sektora u okviru projekta "EU za oporavak biznisa" za pomoć preduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih virusom korona.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona evra, a finansiraju ga EU sa 13 miliona i Vlada Njemačke sa 700.000 evra.

Bespovratna finansijska sredstva i tehnička podrška biće dostupni preduzećima i turističkim operaterima da bi osigurali kontinuitet poslovanja, ali i stvaranje inovativnih startapova, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Fond od jedan milion evra bespovratnih sredstava i tehničke podrške unutar projekta dostupan je za mjere oporavka turizma.

To su mjere koje se fokusiraju na aktivnosti poput razvoja strategije upravljanja destinacijama, pristupa novim tržištima za preduzetnike u turizmu, razvoja brenda, razvoja akcionih planova održivog turizma, ulaganja u ekološki prihvatljiva rješenja i drugo.

Projekat "EU za oporavak biznisa" podržava mikro, mala i srednja preduzeća u BiH da nastave poslovanje i očuvanje radnih mjesta, a posebno će podržati preduzetnice, mlade i druge ranjive grupe u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog efekta pandemije stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja.

Tim povodom će u hotelu "Kortjard baj Meriot" u Sarajevu sutra u 10.00 časova biti održana konferencija za novinare na kojoj će se obratiti šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutrašnje poslove i reformu javne uprave Delegacije EU u BiH Nikolas Bizel i menadžer projekta Nils Verzel.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana