"Hidroelektrane na Drini": Ostvarena prekoplanska proizvodnja od 127 odsto

Srna
Foto: srna

VIŠEGRAD - Preduzeće "Hidroelektrane na Drini" u Višegradu su u prošloj godini ostvarile prekoplansku proizvodnju od 127 odsto, izjavio je direktor Nedeljko Perišić.

Prošla godina je za "Hidroelektrane na Drini", kaže Perišić, bila izuzetno dobra jer je ostvarena proizvodnja od 1.174 gigavat-časa električne energije. 

"To je izuzetno važno jer je žElektroprivredaž ispunila elektroenergetski bilans i prebacila ga za nepunih četiri odsto, gdje je naša hidroelektrana u toj prekoplanskoj proizvodnji participarala sa najvećom proizvedenom količinom prekoplanskih gigavat-časova", rekao je Perišić. 

On je na konferenciji za novinare izjavio da su u prošloj godini imali značajne investicije u pogonskoj spremnosti, odnosno tekuće održavanje na objektu i u preduzeću, za šta je izdvojeno više od 6,5 miliona KM u investiranje najznačajnije opreme na postrojenju. 

"Nastavljamo na isti način i u ovoj godini. Godina koja je iza nas bila je izuzetno dobra i ona nam pravi značajan prostor da nastavimo sa investicijama da bi pogonska spremnost i u ovoj godini bila na zavidnom nivou", napomenuo je Perišić. 

On je naglasio da su krajem prošle godine počeli pripremni radovi na hidroelektrani Bistrica, gdje je ovo preduzeće 100 procentni vlasnik. 

"Iza investicija stoji Vlada Republike Srpske i matično preduzeće zajedno sa nama. Nadamo se da će u predviđenim rokovima te investicije biti realizovane. Sa svojih 39 megavata instalisane snage i 150 gigavata prosječne godišnje proizvodnje mogu da kažem da će značajno doprinijeti osnovnom rezultatu, ali i privrednom ambijentu čitavog kraja", izjavio je Perišić. 

Prema njegovim riječima, na bazi dobrog poslovanja stvara se prostor za socijalno i društveno odgovoran rad, na čemu uprava preduzeća insistira. 

"Potpisali smo ugovore o stipendiranju, podržavali smo nevladine, humanitarne organizacije, sportske klubove i nadamo se da će poslovanje našeg preduzeća biti ponovo dobro da nastavimo sa društveno-odgovornim radom. Ponosni smo da smo sugrađaene obradovali novogodišnjim koncertom žBajage i instruktoraž. Nadamo se će takve stvari postati tradicija", poručio je Perišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana