Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banjaluka: Prioritet brža usluga klijentima

Ilijana Latinović
Goran Babić, predsjednik Uprave NLB Banke Banjaluka: Prioritet brža usluga klijentima

Bankarstvo nije trka na 100 metara već maraton. To je proces koji traje i odluke se ne mogu donositi na brzinu. S obzirom na to da je NLB stabilna banka sa jakom pozicijom na tržištu, kvalitetnim klijentima i prepoznatljivim brendom, nikakve korjenite promjene nisu bile potrebne u proteklom periodu. Težimo bržem i efikasnijem procesu rada kako bi klijentima obezbijedili kvalitetne i moderne proizvode i usluge u veoma kratkom roku.

Istakao je to u intervjuu za “Glas Srpske” predsjednik Uprave NLB Banke Banjaluka Goran Babić sumirajući rezultate u prvih 100 dana na toj poziciji. Naglasio je da poslujući na stabilnim temeljima nastoje da unaprijede sve postojeće usluge.

- Želimo stvoriti ambijent koji će omogućiti klijentima da dobiju potrebne usluge sa što manjim brojem dolazaka u banku i da naši klijenti za kraće vrijeme dobiju kvalitetan proizvod ili uslugu - istakao je Babić i naglasio da na putu ka tome cilju predano rade na edukaciji zaposlenih.

GLAS: Šta je bio najveći izazov u proteklom periodu?

BABIĆ: Izazova je bilo mnogo, a možda najveći je upoznati ljude sa kojima radite, način njihovog razmišljanja, kako vide svoju poziciju u banci i prepoznati procese koje treba unaprijediti. Zbog toga želimo da nađemo najbolji način da konstantno edukujemo naše zaposlene te da unaprijedimo procese rada na zadovoljstvo i zaposlenih i klijenata.

GLAS: Kakve novosti pripremate za klijente?

BABIĆ: Intenzivno radimo na ubrzavanju procesa odobravanja potrošačkih kredita. Želimo tu aktivnost da automatizujemo u što većoj mjeri i da te kredite odobravamo u toku istog dana od dana podnošenja zahtjeva sa svom potrebnom dokumentacijom, a ne kao sada da se čeka nekoliko dana. Nadam se da ćemo to uspjeti da implementiramo do kraja ove godine.

GLAS: Dokle se stiglo sa procesom digitalizacije?

BABIĆ: Bankarski sektor je i dalje jedan od rijetkih koji prepoznaje značaj procesa digitalizacije. Pokušavamo da u trenutnoj zakonskoj regulativi nađemo način kako možemo povećati stepen digitalizacije te da smanjimo obavezno prisustvo odnosno dolazak klijenata u banku. Svakako u tom procesu svoje mjesto imaju i klijenti koji u sve većoj mjeri koriste moderne tehnologije te ih mi pozivamo da se dodatno informišu o digitalnim uslugama i mogućnostima banke. Ističem da su digitalne usluge klijentima u svakom smislu povoljnije od uobičajenog dolaska u poslovnice banke.

GLAS: Šta planirate za naredni period?

BABIĆ: Plan nam je da investiramo više, da ulažemo u poslovnu mrežu, ali i u digitalne kanale. Cilj nam je da u idućoj godini renoviramo desetak od ukupno 47 poslovnica. Biće to veliki izazov, ali sam siguran da mi to možemo. Planiramo i da u što većem broju zamijenimo našu mrežu bankomata te da obezbijedimo klijentima veći broj 24/7 zona.

Četvrt vijeka postojanja

GLAS: NLB Banka Banjaluka iduće sedmice slavi četvrt vijeka postojanja. Kako ćete obilježiti jubilej?

BABIĆ: Velika je čast biti dio uspješne porodice koja traje četvrt vijeka. Epidemiološka situacija nam ne dozvoljava da u srijedu proslavimo rođendan NLB Banke Banjaluka onako kako smo planirali. Za sve te godine banka je učvrstila svoju poziciju, postala jaka i prepoznata na tržištu. Trudićemo se da to opravdamo i u narednom periodu. Tradiciju da nagrađujemo zaposlene povodom rođendana banke nećemo prekidati.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana