Gagović: Trnovo ima perspektivu u razvoju manjih privrednih pogona i u turizma

Srna
Foto: Srna

TRNOVO- Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović rekao je, nakon sastanka sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Stašom Košarcem, da ova lokalna zajednica ima perspektivu u razvoju manjih privrednih pogona i u turizmu.

Gagović je rekao novinarima da je investitor ribnjaka "Bosfiš" zatvorio proizvodnju u Hadžićima i došao u Trnovo sa ozbiljnom namjerom da prerađuje i pakuje ribu, te da, osim toga, jedini u BiH ima i fabriku za proizvodnju hrane za kućne ljubimce.

"Riječ je o ozbiljnom investitoru i ovo je samo jedan od naših koraka ka otvaranju što više radnih mjesta na bazi mini-pogona prilagođenih ambijentu i potrebama Trnova", istakao je Gagović.

On je naglasio da treba insistirati na otvaranju privatnih pogona, te da bi jedan od njih mogao da bude i pogon za flaširanje vode da bi bili iskorišteni potencijali Trnova.

Gagović je istakao da Trnovo realizuje i mnoge razvojne projekte na Jahorini.

"Ski-staza na trnovskom dijelu privodi se kraju. Raspisan je tender Olimpijskog centra za žičaru četvorosjed i očekujemo da će Trnovo naredne sezone imati svoju ski-stazu i žičaru i da će `Poljice` biti znatno rasterećene", rekao je Gagović.

On je rekao da u Trnovu ima oko 2.500 ležajeva, što je izuzetno značajno za ovako malu lokalnu zajednicu, te naveo da je Skupština grada kategorizovala objekte, ali da to nije učinjeno pravedno.

"Neki ljudi imaju 100 ležajeva, a prijavili su 15 da bi izbjegli određena plaćanja. Mi još nemamo benefite kao u drugim razvijenim zemljama i to treba uraditi na osnovu nekih zakonskih i podzakonskih akata. Recimo i na moru se plaća turistička taksa, pa zašto ne bi i ovdje", smatra Gagović.

On je naglasio da mora biti urađeno još mnogo toga, te da je prioritet izgradnja puta od tri i po kilometra na tom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana