Fintech u BiH – i šansa i izazov na NetWork 11 konferenciji

GS
Fintech u BiH – i šansa i izazov na NetWork 11 konferenciji

NEUM - Finansijski svijet nikada nije bio dinamičniji i uzbudljiviji, a ključ leži u fenomenu poznatom kao Fintech - spoju naprednih tehnoloških rješenja i finansija. Uz podršku evropskih direktiva, uključujući i PSD2, otvoreno bankarstvo postaje centralna tema razgovora i u našem regionu.

Na predstojećoj NetWork konferenciji, zakazanoj za period od 18. do 20. oktobra u Grand Hotelu Neum, biće održan panel pod nazivom  Fintech u BiH – i šansa i izazov. Prvog dana, poznatog kao Business Day, između ostalih, okupiće se stručnjaci i lideri iz oblasti Fintecha i tradicionalnog bankarstva da razgovaraju o viziji budućnosti financijskog sektora ne samo u Bosni i Hercegovini već i u širem regionalnom kontekstu

Stručnjak u bankarskom sektoru Merima Mahmutović koja trenutno radi kao Senior Manager SEE u oblasti strategije banaka, transformacije i tehnologije u kompaniji PwC, moderiraće panel. Zahvaljujući bogatom iskustvu, vodiće diskusiju u kojoj će se razmotriti ključne tačke razvoja Fintech ekosistema.

Ugledni panelisti koji će dijeliti svoje stručno mišljenje i iskustva su:

•        Jasmin Mahmuzić, direktor Agencije za bankarstvo FBiH, koji će pružiti uvid u regulatorne aspekte i potencijale za razvoj financsijskog sektora u BiH.

•        Orhan Gazibegović, Unit Manager za BiH, Crnu Goru i Makedoniju u kompaniji Monri, fokusiraće se na inovacije i game-changing rješenja za plaćanje i digitalnu transformaciju.

•        Amir Trokić, direktor za razvoj poslovanja u Mastercardu za BiH, istraživaće moderne tehnološke mogućnosti i potencijale strateških partnerstava.

•        Lidija Žigić, predsjednik Uprave NLC Banke d.d. u Sarajevu, razmotriće prilagodljivost tradicionalnog bankarstva novim trendovima.

•        Hrvoje Ćosić, osnivač i CEO Aircasha, podijeliće svoje iskustvo u razvoju finansijskih proizvoda u okruženju koje je u stalnoj evoluciji.

•        Siniša Adžić, predsjednik Uprave Nove banke a.d. Banja Luka, istražiće kako se kontinuirano usavršavanje i edukacija mogu reflektirati na strateško upravljanje i inovacije u bankarskom sektoru.

Kroz dinamičnu i detaljnu diskusiju, panel će istražiti trenutno stanje i budućnost finansijskog sektora u Bosni i Hercegovini. Zainteresovani će imati priliku da saznaju više o konceptu otvorenog bankarstva, inovativnim praksama i načinima na koje Fintech oblikuje budućnost finansijskog sektora.

Za sve one koji žele biti dio ovog izuzetnog događaja, napomena da su regularne kotizacije u prodaji do 9.oktobra 2023. a za grupne prijave obezbjeđeni su popusti. Sve najnovije informacije mogu se pronaći na službenoj stranici konferencije: www.networkkonferencija.ba  te na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana