"Donesi" je od danas "Glovo" u Bosni i Hercegovini

GS
Foto: ILUSTRACIJA

"Donesi" je od danas prestao s isporukom u Bosni i Hercegovini, ali korisnici mogu nastaviti naručivati svoju omiljenu hranu preko aplikacije "Glovo"

 Platforma za dostavu hrane "Donesi" prenijela je svoje poslovanje na "Glovo" jednog od vodećih svjetskih igrača u dostavi hrane. Glovo je u maju ove godine najavio da je izvršio nekoliko akvizicija kompanija Deliveri Hero group kako bi proširio svoj otisak

u srednjoj i istočnoj Evropi, te je počeo blisko surađivati s kompanijom na definiranju tranzicijske strategije za korisnike, partnere i kurire u Bosni i Hercegovini.

Tako "Donesi" danas prestaje sa poslovanjem u svim gradovima u kojima je ranije radio, a svi njegovi sadržaji i aplikacije već su prebačeni u "Glovo". Korisnici koji dolaze na aplikaciju "Donesi" biće preusmjereni na "Glovo" putem personaliziranih veza i moći će se jednostavno prijaviti u nekoliko koraka, prenosi portal Kliks.

U isto vrijeme, korisnici koji dolaze putem "Donesi" web stranice biće preusmjereni na web stranicu "Glovo".Korisnici "Donesi" servisa u svim gradovima u Bosni i Hercegovini mogu nastaviti uživati u svom omiljenom jelu, piću i grickalicama, jer su svi restorani koji su prethodno bili dio aplikacije, sada na "Glovu".

Na platformi je ukupno prisutno više od 350 restorana, a među popularnim brendovima predstavljenim u aplikaciji nalaze se MekDonalds, Mama Burgers, Slatko i Slano, Basta, PAPA’s Gyros + Burger i mnogi drugi.

Osim toga, Glovo sarađuje s 40 partnera u trgovini, kao što su Konzum i Fabrika KafeTo Go, a omogućuje i isporuku namirnica i domaćih proizvoda, poput svježeg mesa i ribe, cvijeća, osvježavajućih pića, te poklona, kozmetičkih proizvoda, proizvoda za bebe i knjiga.

"Drago nam je što danas možemo objaviti da je proces migracije Donesi u Glovo uspješno okončan. Veoma smo uzbuđeni što smo dio bh. tržišta dostave na zahtjev i zaista smo sretni što ovdje donosimo naše znanje ali i globalno iskustvo, visoko efikasnu partnersku mrežu koju ćemo nastaviti razvijati, kao i raznolikost proizvoda i usluga koje nudimo".   

Spajanjem "Glovo" i "Donesi" sadržaja i operativne ekspertize u jednu platformu, "Glovo" će moći pružiti mnogo bolje općenito korisničko iskustvo i zadovoljstvo kupacima. U narednom periodu korisnici će moći uživati ne samo u omiljenoj hrani na "Glovu", već će dobiti i više ponuda i promocija.

Gradovi u kojima Glovo od danas posluje u Bosni i Hercegovini su: Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Bijeljina, Tuzla, Zenica, Prijedor, Bugojno i Brčko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana