Đokić: Pozitivni poslovni koraci fabrike "Sportek"

Srna
Đokić: Pozitivni poslovni koraci fabrike "Sportek"

KOTOR VAROŠ- Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je tokom posjete fabrici obuće "Sportek" u Kotor Varoši da se tu u kontinuitetu prave pozitivni poslovni koraci u pogledu razvoja tehnologija koje operativno daju rezultate, ali i u ukupnom povećanju broja radnika.

U "Sporteku" je danas zaposleno 1.986 radnika koji su, rekao je Đokić, zadovoljni tačnošću i redovnom platom u okviru dogovorene vrijednosti, uz mogućnost stimulacije za dodatno ostvareni učinak.

-Ponosni smo na njihove rezultate, želimo sačuvati dobar partnerski odnos i unaprijediti ga maksimalno, ali i koristiti njihova iskustva u daljem razvoju obućarske industrije u Republici Srpskoj - rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, ova fabrika postala je prepoznatljiva i po hemijskoj preradi, proizvodnji komponenti i materijala za potrebe automobilske industrije.

-To nas obavezuje da im pružamo podršku i u narednom periodu - rekao je Đokić i dodao da je ova posjeta imala za cilj da se analizira ono što je do sada učinjeno i da se vidi na koji način se još može pomoći.

On je rekao da je subvencijama pružena podrška u pogledu povećanja broja zaposlenih, a nakon toga je podržan i projekat izgradnje solarne elektrane na krovovima proizvodnih hala. Instalisana snaga sada je jedan megavat, a biće instalisano još 500 kilovata.

-Time će dobiti vlastitu energiju u značajnom dijelu, praviće dugoročno velike uštede i povećavaju obim zelene energije u proizvodnji, što daje dodatnu vrijednost njihovoj izvoznoj proizvodnji - istakao je Đokić.

Predstavnik fabrike obuće "Sportek" Goran Berić rekao je da je u proteklih 20 godina u infrastrukturu fabrike uloženo oko 62 miliona KM, te da veliku zahvalnost za razvoj duguju Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu.

-Svjesni smo činjenice da je nedostatak kvalitetne radne snage na tržištu naš glavni problem, ali plan je da do kraja godine zaposlimo još 200 radnika i obezbijedimo da prosječna plata bude minimalno 1.000 KM - zaključio je Berić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana