Đokić: Još jača „Elektroprivreda“ u narednom periodu

Srna
Đokić: Još jača „Elektroprivreda“ u narednom periodu

TREBINjE - Ministar energetike i rudarstva i Republike Srpske Petar Đokić otvorio je danas istorijsku izložbu povodom jubileja 30 godina postojanja „Elektroprivrede Republike Srpske“, poručivši da će to preduzeće u budućnosti biti još snažnije i razvijenije.

Izložba je otvorena u prisustvu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, generalnog direktora „Elektroprivrede Republike Srpske“ Luke Petrovića i gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

-„Elektroprivreduž u budućnosti vidimo još jačom i razvijenijom i da bude nosilac ukupnog energetskog rasta kroz nove projekte koji će biti izgrađeni u narednih pet godina“ - rekao je Đokić.

On je dodao da će to biti novi veliki iskorak Srpske i novi veliki uspjeh „Elektroprivrede Republike Srpske“.

Đokić je izrazio zadovoljstvo zbog 30 godina postojanja i rada „Elektroprivrede Republike Srpske“ koja je, kako je istakao, nastala, rasla i razvijala se zajedno sa Republikom Srpskom.

-Taj period je obilježen velikim radom i rezultatima koji su ostvareni u prethodnom periodu i nije bilo jednostavno krenuti u taj veliki poduhvat i uspostaviti energetski sistem Srpske nakon što se raspao prethodni energetski sistem bivše Jugoslavije i BiH - naveo je Đokić.

On je zbog toga zahvalio svima koji su dali svoj doprinos, znanje i energiju za razvoj „Elektroprivrede Republike Srpske“ svih ovih 30 godina.

Đokić je rekao da fotografije sa izložbe oslikavaju taj razvojni put i njenu slavnu istoriju, i „Elektroprivrede Republike Srpske“ i Republike Srpske.

On je zahvalio i za snažnu podršku svih republičkih institucija „Elektroprivredi Republike Srpske“, kao i bivšim direktorima, članovima uprave i radnicima tog preduzeća.

Izložbu je pripremio Arhiv Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana