Ćorić, Topić: Prioritet izgradnja auto-puta Banjaluka-Beograd

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Na sastanku ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljka Ćorića i direktora "Autoputeva Republike Srpske" Dušana Topića istaknuto je da je izgradnja auto-puta Banjaluka-Beograd prioritet i da je Republika Srpska čvrsto opredijeljena da što prije poveže ova dva grada.

Na sastanku je razgovarano o kapitalnim projektima izgradnje mreže auto-puteva na teritoriji Republike Srpske i ubrzavanju dinamike na pripremi dokumentacije i izgradnji infrastrukture, sa akcentom na izgradnju dionice auto-puta Banjaluka-Beograd, Banjaluka-Prijedor, izgradnju Koridora "Pet ce" i mosta na rijeci Savi.

Ćorić se upoznao o infastrukturnim projektima, planovima i dinamikom izgradnje auto-puteva, te najavio aktivnu ulogu Ministarstva i punu podršku ovom preduzeću pri realizaciji najvažnijih projekata i rješavanju aktuelnih pitanja, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Topić je izrazio zadovoljstvo realizacijom planiranih projekata i istakao da infrastrukturni projekti napreduju planiranom dinamikom i u skladu sa definisanim rokovima.

Na sastanku je ocijenjeno da je dosadašnja saradnja "Autoputeva" i resornog ministarstva bila veoma uspješna, te je poručeno da će saradnja biti još intenzivnija u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana