Ćorić: „Pošte Srpske“ preduzeće sa tradicijom prilagođeno novim tehnologijama

Srna
Ćorić: „Pošte Srpske“ preduzeće sa tradicijom prilagođeno novim tehnologijama

BRČKO- „Pošte Srpske“ su preduzeće koje ima tradiciju prilagođenu novim tehnologijama i inovativnim idejama, istakao je danas ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Ćorić je novinarima danas u Brčkom, na obilježavanju Svjetskog dana pošte, rekao da „Pošte Srpske“ idu u korak sa vremenom i odolijevaju novim izazovima kako bi usluge podigli na visok nivo.

Generalni direktor „Pošta Srpske“ Miladin Radović rekao je da se obilježavanjem Svjetskog dana pošte želi ukazati na važnost poštanskih usluga u cijelom svijetu te dodao da su tokom pandemije „Pošte Srpske“ pokazale svoj značaj i došle do svakog penzionera kako bi im bile na usluzi za plaćanje računa i drugih obaveza.

Radović je istakao da je od usluga najaktuelnija brza pošta, da je u „Poštama Srpske“ zaposleno 2.500 ljudi, raspoređenih u direkciji preduzeća, 10 radnih jedinica, 226 pošta i 428 šaltera te da preduzeće prati savremene trendove kako bi bilo konkuretno na tržištu.

On je naveo da su „Pošte Srpske“ likvidno preduzeće, da svoje obaveze izmiruju na vrijeme, te da su, prema posljednjem, šestomjesečnom izvještaju poslovali pozitivno, oko milion KM.

Direktor Radne jedinice „Pošta Srpske“ u Brčkom Bojan Đokić rekao je da 93 radnika ove radne jedinice pokriva taj grad i opštine Pelagićevo, Donji Žabar i Šamac, što je tetrirotijalno 750 kilometara kvadratnih.

-Naši radnici se odnose profesionalno i odgovorno prema poslu. Imamo jako malo pritužbi građana, skoro ništa, i mogu da budem ponosan na naše zaposlene - dodao je Đokić.

Jedan od 650 poštara „Pošta Srpske“ Borislav Cvetinović iz Brčkog rekao je da su poštari dio porodica kojima donose poštu te da mu u poslu jedini problem predstavljaju psi sa kojima svakodnevno vodi borbu.

Svjetski dan pošte, „Pošte Srpske“ obilježile su defileom teretnih vozila, motocikala, bicikala i radnika Bulevarom mira u Brčkom, te kulturno-umjetničkim programom u kojem su nastupili članovi brčanskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva (SPKD) „Prosvjeta“ i Etno-grupe „Vijenac“.

Uručene su zahvalnice i simbilične nagrade zaslužnim radnicima „Pošta Srpske“.

Obilježavanju Svjetskog dana pošte u Brčkom, osim ministra Ćorića, prisustvovali su ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, radnici i predstavnici svih radnih jedinica „Pošta Srpske“.

Svjetski dan pošte obilježava se svake godine 9. oktobra u znak sjećanja na osnivanje Svjetske poštanske unije tog dana 1874. godine u švajcarskom gradu Bernu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana