Ćorić: Cilj unapređenje željezničkog saobraćaja

Srna
Ćorić: Cilj unapređenje željezničkog saobraćaja

BANjALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić istakao je danas u Banjaluci da institucije Srpske sprovode različite projekte s ciljem unapređenja željezničkog saobraćaja.

Ćorić je sa delegacijom kineske državne projektantske kompanije "CRDC", koja ima ogranak u Srbiji, razgovarao o aktivnostima i strategijama iz oblasti željezničkog saobraćaja u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti uspostavljanja međusobne saradnje, strateškim planovima Republike Srpske iz oblasti drumskog i željezničkog saobraćaja, projektima "Željeznica Republike Srpske", rekonstrukciji i modernizaciji pruga u Srpskoj, mogućnosti digitalizacije "Željeznica", potencijalnim rješenjima i modelima finansiranja.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o ostalim pitanjima od važnosti za Republiku Srpsku u sektoru saobraćaja, auto-puteva i puteva. "CRDC" je projektantsko preduzeće i svjetski poznata grupacija pod upravom kineskih željeznica, svrstana među prvih sto projektantskih kuća u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana