Boska ponovo otvorila vrata

Dragana Keleč
Boska ponovo otvorila vrata

BANjALUKA - Robna kuća "Boska" u Banjaluci juče je ponovo otvorena, a u obnovljenom objektu nalazi se 27 radnji sa 47 svjetskih i evropskih brendova.

"Bosku" u "novom ruhu", u koju je novi vlasnik, konzorcijum "Zekstra-Delta" uložio 15 miliona evra, svečano su pustili u rad premijer Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik "Zekstra grupe" Dragan Đurić.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je da su ponovnim otvaranjem "Boske" demantovana sva osporavanja i spekulacije.

- Ovo je važan dan za sve nas, jer je sve završeno uz veliki entuzijazam i ulaganja "Zekstra-Delte". Trgovačka ponuda "Bosku" svrstava u regionalne centre - istakao je Dodik.

On je kazao da je Vlada Srpske ranije sa konzorcijumom sklopila ugovor, imajući u vidu potrebu da se obezbijedi servisiranje starih dugova i da se riješi status radnika.
- Nijedan radnik koji je ranije bio zaposlen u "Boski" nije ni u sudskom, ni u žalbenom postupku. Svi su isplaćeni i potpisani su ugovori o poravnanju. Svi su namireni onako kako je dogovoreno sa sindikatom "Boske" - kazao je Dodik.

Predsjednik "Zekstra grupe" Dragan Đurić rekao je da je ovo jedna u nizu investicija Srbije u Republiku Srpsku, što je novi dokaz sprovođenja Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama između dvije zemlje.

- U projekat "Boska" uloženo je 15 miliona evra i zaposleno više od 150 radnika. U fasadu objekta i restoran koji će biti otvoren za dva-tri mjeseca investiraćemo još oko četiri miliona evra - kazao je Đurić i dodao da još oko 15 brendova čeka da otvori radnju u "Boski".

U novoj "Boski" više od 800 kvadratnih metara prodajnog prostora zauzeo je "New Yorker", njemačka modna marka za mlade.

- Ovo je prva "New Yorker" prodavnica u Banjaluci i četvrta u BiH. Kupcima nudimo bogat spektar posljednjih trendova u okviru brendova "Fishbone", "Fishbone sister ", "Smog", "Amisu" i "Consored" - rekla je portparol "New Yorkera" Brankica Stojanović.

Izvršni direktor kompanije "Tifany" Alen Malešević, koja je zastupnik brendova "Lindey" i "Ulla Popken", rekao je da su ovo brendovi koji su se prvi put pojavili na tržištu Srpske.

Banjalučanka Jelena Marković, koja je nestrpljivo čekala otvaranje "Boske", kaže da je srećna što robna kuća, po kojoj je Banjaluka poznata, ponovo radi.

- Godinama sam ovdje kupovala i razgledala izloge, tako da mi je drago što moje omiljeno mjesto za šoping opet radi. Jedva čekam da vidim nove butike - rekla je Markovićeva.

Svečanom otvaranju "Boske" prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, ministri u Vladi RS, predsjednik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i brojni privrednici iz Srpske i Srbije.

Saobraćaj

Zbog svečanog otvaranja banjalučke Robne kuće "Boska" juče je bio zatvoren saobraćaj u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Bulevara, rekla je "Glasu Srpske" portparol CJB Banjaluka Gospa Arsenović. Iako je saobraćaj bio preusmjeren u sporedne ulice, usljed dvočasovne blokade centra grada došlo je do velike saobraćajne gužve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana