"Banja Vrućica" kupila hotel "Bistrica" na Jahorini

Srna
Foto: Booking

TESLIĆ - Zdravstveno-turistički centar (ZTC) "Banja Vrućica" kupio je hotel "Bistrica" na Jahorini.

- "Banja Vrućica" je potpisala ugovor o kupovini hotela "Bistrica" na Jahorini sa pripadajućim zemljištem sa BAT hotel doo Pale - saopšteno je iz ZTC-a.

U saopštenju se ističe da je dugoročni cilj proširenje asortimana turističkih usluga i naglašava da će ovim "Banja Vrućica", nakon stotinu godina postojanja, sa ponudom izaći izvan lokaliteta opštine Teslić i dodatno se pozicionirati kao jedan od vodećih turističkih brendova, ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i i u regionu.

- Kratkoročno, ovom kupovinom će se održati radna mjesta trenutno zaposlenih radnika u ZTC "Banja Vrućica", budući da se u zimskim mjesecima zbog epidemije virusa korona i otkazivanja stranih gostiju, očekuje znatan pad popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošle godine - navodi se u saopštenju.

Generalni direktor ZTC "Banja Vrućica" Dragan Bogdanić ističe da u kontekstu razvojnih planova ovo povećava njihovu konkurentnost i prisustvo na tržištu.

- Ova akvizicija predstavlja idealan spoj uvođenja novih turističkih proizvoda u prodajni portfolio ZTC "Banja Vrućica" u vidu zimskog, skijaškog turizma, i to u periodu kada matično privredno društvo ima najmanju popunjenost kapaciteta - naglasio je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, plan je da hotel radi ovu zimsku sezonu u postojećim uslovima uz preduzimanje manjih zahvata na uređenju objekta do njenog početka, a nakon završetka zimske sezone uslijediće detaljnija analiza i biti donesena odluka o sveobuhvatnijim ulaganjima na renoviranju.

Konačna primopredaja nekretnine i pratećih nepokretnosti planirana je do 15. novembra.

"Banja Vrućica" je jedno od vodećih privrednih društava iz oblasti turizma, a naročito u oblasti zdravstvenog turizma. Prošle godine ostvarila je 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana