Uskoro nova poslovna zona “Jelšingrad”

Srna
Uskoro nova poslovna zona “Jelšingrad”

Banjaluka - Do kraja naredne sedmice biće završeno uređenje građevinskog zemljišta na lokaciji nove poslovne zone “Jelšingrad” u Banjaluci, u okviru priprema za otvaranje ove izuzetne atraktivne lokacije za investitore, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić.

On kaže da su pravnoformalne prepostavke za otvaranje nove, druge po redu poslovne zone stvorene prošle sedmice, izmjenom regulacionog plana ovog dijela grada.

Laketić je precizirao je da će se nova poslovna zona prostirati na dvije lokacije površine 2,4, odnosno 2,8 hektara, a da će joj glavni adut biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu auto-puta, pruge i međunarodnog aerodroma.

On je rekao da je ovo gradsko odjeljenje već pokrenulo aktivnosti uređenja građevinskog zemljišta za površinu od 2,8 hektara, te da vrijednost tih radova iznosi 80.000 KM i da se očekuje da bi radovi trebalo da budu završeni naredne sedmice.

“Nakon toga, biće izrađena projektnotehnička dokumentacije za komunalnu infrastrukturu koja nedostaje na toj lokaciji, a potom i raspisivanje javne nabavke za izvođača radova”, rekao je Laketić.

On je dodao da će, po završetku građevinskih radova, biti stvoreni uslovi da potencijalni investitori započnu izgradnju svojih poslovnih objekata.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana