Uskoro 5,2 kilometra nove rasvjete

I. B.
Uskoro 5,2 kilometra nove rasvjete

Banjaluka - Na širem području grada uskoro će biti izgrađeno 5,2 kilometra nove rasvjete, saopštili su iz Odjeljenja za komunalne poslove i dodali da je riječ o osam lokacija.

Tako će biti nastavljeno postavljanje novih stubova javne rasvjete u ulicama: Beogradska, Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, Despota Stefana Lazarevića, Sime Milić Jorgić, u studentskom kampusu, te na području Ljubačeva, Bronzanog Majdana i Rosulja. Za ovaj posao u toku je javna nabavka za izbor izvođača radova, procijenjene vrijednosti oko 110.000 KM.

Kako su još naveli iz Odjeljenja za komunalne poslove, trenutno se gradi 2,5 kilometara rasvjete i to u: Ramićima, u dijelu od Maleševića prema crkvi, zatim u Sedmoj i 12 kuljanskoj ulici u istoimenom naselju, te ulici 7. februara u Drakuliću.

Plan je da tokom godine LED rasvjeta bude ugrađena i u Adi i Obilićevu, te da se radovi nastave naredne godine na području Kočićevog vijenca, Pobrđa, Lauša jedan i dva, Petrićevca, Motika, Drakulića, Šargovca i Zalužana. Kada je riječ o izgradnji rasvjete u ovoj godini, za novo osvjetljenje planirano je ukupno 269.700 KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana