Uništeni predmeti koje su oduzeli inspektori Republičke uprave za igre na sreću

Srna
Uništeni predmeti koje su oduzeli inspektori Republičke uprave za igre na sreću

Banjaluka - Na regionalnoj deponiji u Ramićima, kod Banjaluke, danas je uništeno 205 predmeta i oprema koje su oduzeli inspektori Republičke uprave za igre na sreću.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave za igre na sreću Aleksandar Došić rekao je Srni da ova uprava konstantno suzbija ilegalno pripređivanje igara na sreću.

Došić je, govoreći o novom Zakona o igrama na sreću koji je u martu stupio na snagu, ocijenio da su vidljivi finansijski efekti.

“U porastu su prihodi od naknada za priređivanje igara na sreću, zabavnih i nagradnih igara. U periodu januar-mart ove godine porast naših prihoda je 6,3 miliona KM i veći je za 36 odsto nego u istom periodu prethodne godine”, naveo je Došić.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijski nadzor Marina Selak naglasila je da su inspektori od stupanja na snagu Zakona o igrama na sreću izvršili 706 nadzora pravnih i fizičkih lica i izrekli novčane kazne od 221.000 KM, te privremeno oduzeli 170 predmeta korištenih u nelegalnom priređivanju igara na sreću.

“Zakonom o igrama na sreću propisano je da svi oduzeti predmeti moraju buti uništeni nakon pravosnažne odluke nadležnog organa. Danas smo uništili 205 predmeta korištenih u ilegalnom priređivanju, među kojima su automati za igre na sreću i terminali za elektronske igre”, rekla je Selakova i podsjetila da je u prethodnom periodu uništeno 607 predmeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana