Uklonjene divlje deponije na Laušu i u Česmi

A. S.a
Uklonjene divlje deponije na Laušu i u Česmi

Banjaluka Uklonjene su dvije divlje deponije na području Lauša i Česme. Problem odlaganja smeća na ovim lokacijama, zbog nesavjesnih pojedinaca, traje već godinama, saopšteno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

- Otpad je uklonjen sa divlje deponije kod Čenića groblja na Laušu i deponije u ulici Stefana Nemanje u naselju Česma - kažu u ovom odjeljenju.

Uzaludni su ostali višegodišnji apeli da se na tim mjestima ne baca otpad kada su neodgovorni pojedinci navikli da skrnave naselja bacanjem smeća gdje mu mjesto nije. Kamioni su odvezli velike količine otpada, i to starog namještaja, guma, prozora, otpada sa zelenih površina, građevinskog  šuta i drugog otpada koje su nesavjesni sugrađani odlagali na ovim lokacijama.

Istovremeno, nastavljena je zamjena oštećenih kontejnera za odlaganje otpada. Minule sedmice, na putnom pravcu Banjaluka-Prijedor, u naseljima Prijakovci i Mišin han, postavljeni su novi umjesto dotrajalih kontejnera. S ciljem poboljšanja javne higijene, ovih dana će biti raspisana i javna nabavka za postavljanje tri nova podzemna reciklažna kontejnera u užem centru grada, te nabavka većeg broja standardnih kontejnera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana