Sanacija kolovoza u Gundulićevoj do utorka

A. S.
Sanacija kolovoza u Gundulićevoj do utorka

Banjaluka - Sanacija velike rupe u Gundulićevoj ulici nastale pucanjem kanalizacione cijevi potrajaće još nekoliko dana, tačnije do utorka. Nakon trodnevnog otkopavanja i uklanjanja otpadnih voda ekipe “Vodovoda” su u petak uspjele da uklone oštećenu i postave novu cijev.

Kako su najavili iz ovog preduzeća, hidromontažni radovi i zatrpavanje kratera biće završeno najkasnije u subotu, a betoniranje i asfaltiranje trebalo bi biti završeno do utorka. Tek tada bi u ovoj ulici trebalo da bude uspostavljen redovan saobraćaj.

- Funkcionisanje kanalizacionog kolektora, za vrijeme radova, je moralo biti obezbijeđeno, što u velikoj mjeri otežalo i usporilo radove, pošto se otpadna voda mora ispumpavati - naveli su iz “Vodovoda” i dodali da do sada nisu imali ovakvih problema.

“Vodovod” u okviru održavanja kanalizacione mreže svake godine pravi plan sistematskog čišćenja i snimanja stanja kanalizacionih cijevi.

- Svi uočeni problemi na kanalizacionoj mreži se saniraju, a tamo gdje je to neophodno, kraće dionice, se i mijenjaju - kazali su u “Vodovodu”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana