Rafting i festivali mame posjetioce

Jelena Cvijanović
Rafting i festivali mame posjetioce

Banjaluka - Broj turista u Banjaluci iz godine u godinu je sve veći, a adrenalinski i festivalski turizam su najperspektivniji jer su oni najzanimljiviji posjetiocima, rekla je direktor Turističke organizacije Irena Radojević.

Ona je dodala da je Turistička organizacija pripremila ljetnu kampanju koja počinje danas, gdje će na regionalnim tržištima promovisati ono što Banjaluka nudi ovog ljeta.

- U stvaranju turističke prepoznatljivosti Banjaluke ove godine je izrađen slogan “Edžtremeldž AdoraBLe” - rekla je Radojevićeva, predstavljajući ljetnu turističku sezonu.

Ona je istakla da, pored kulturno-istorijskih spomenika, prirodno nasljeđe predstavlja veliki adut Banjaluke, te da su popularni i sportovi na Vrbasu kao što su rafting, kajak, kanu i dajak, kao i planinarenje.

Radojevićeva je kazala da će za vrijeme ljetne sezone biti održane prepoznatljive manifestacije, “Kozara etno” od 29. juna do 2. jula i “Ljeto na Vrbasu” od 18. do 29. jula. Ona je, za jul, najavila održavanje “Demofesta”, a za avgust “Freš vejv festival”, “Kastel rok fest” i 53. Kočićev zbor.

Šef pi-ar tima festivala elektronske muzike “Freš vejv” Danijel Dakić rekao je da ovaj festival sve bolje kotira u regionu, ali i Evropi. Načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić rekla je da će na banjalučkom aerodromu biti uvedene nove linije, koje kreću od jeseni, te da bi trebalo planirati na koji način turističke proizvode ponuditi i zemljama Evrope.

Ljetne manifestacije

- Kozara etno - od 29. juna do 2. jula

- Ljeto na Vrbasu - od 18. do 29. jula

- “Demofest” - 19. do 21. jula

- Freš vejv - od 19. do 11. avgusta

- Kastel rok fest od 16. do 19. avgusta

- “Kočićev zbor” - od 20. do 26. avgusta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana