Predloženo obilježavanje ljetnjih terasa

B. S.
Predloženo obilježavanje ljetnjih terasa

Prema prijedlogu gradonačelnika Igora Radojičića, do kraja aprila će fizički biti obilježene granice svih ljetnjih terasa kafića i restorana i to u skladu sa lokacijskim uslovima i građevinskom dozvolom. Zahvaljujući ovoj mjeri gradske službe će moći da, bez uvida u dozvole i dokumentaciju, na veoma jednostavan način provjere da li je terasa u okviru propisanih gabarita.

- Nadležni u Odjeljenju za prostorno uređenje dužni su, prema odluci, da granice terasa označe bijelom bojom sa ugrađenim grbom grada, koje će biti otporne na atmosferske uticaje - kazao je Radojičić.

U obrazloženju odluke, gradonačelnik je još istakao da je osnovni cilj uvođenje reda u postavljanje terasa, s obzirom na to da je u ovoj oblasti često “iskakanje” iz utvrđenih granica i nepropisno zauzimanje javnih površina.

Prijedlog ove odluke naći će se već na idućoj sjednici Skupštine grada, koja bi trebalo da bude održana sredinom marta. Po odluci, Odjeljenje za prostorno uređenje u obavezi je da obilježavanje terasa obavi u roku od mjesec dana od usvajanja odluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana