Povratak maturanta Učiteljske škole u srednjoškolske dane poslije pola vijeka

I. B.
Povratak maturanta Učiteljske škole u srednjoškolske dane poslije pola vijeka

Banjaluka - Maturanti koji su završili Učiteljsku školu 1969. godine okupiće se nakon 50 godina kako bi obilježili ovaj značajan jubilej.

- Sastajali smo se svakih deset godina, ali ovo je nešto posebno s obzirom na to da je prošlo pola vijeka otkad smo izašli iz školskih klupa. Osjećam se uzbuđeno i jedva čekam, s tim što će biti i tuge jer dosta kolega nije više među nama. Te godine maturiralo je 166 učenika, a ako nam se odazove i pedesetak, bićemo veoma zadovoljni - kazala je bivša maturantkinja Mirjana Predragović.

Kako bi ovaj poseban događaj proslavili u što većem broju, uputili su poziv generaciji koja je ispit zrelosti položila te 1969. godine. 

- Sastaćemo se ponovo, ovoga puta da proslavimo 50 godina mature. Okupićemo se da nas sjećanje mine, da se prebroje sijede glave, da se prepoznaju drugovi i drugarice iz školske klupe i da se još jednom prisjetimo druženja i školskih dana - poručili su ushićeni maturanti.

Okupljanje je zakazano za 8. ju­n u 11 časova u školskom dvorištu nekadašnje Učiteljske škole, sadašnjeg Prirodno-matematičkog fakulteta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana