Počinje isplata stipendija

I. K.
Počinje isplata stipendija

Banjaluka - Pri kraju je podjela rješenja o dodjeli gradskih stipendija učenicima srednjih škola, a uskoro će početi i obrada pristiglih zahtjeva studenata, potvrđeno je u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

- Od 1.236 rješenja, preostalo je još da se dodijeli njih 189, što će biti okončano početkom naredne sedmice. Time će svi učenici stipendisti dobiti svoja rješenja, nakon čega će početi i isplata ovih stipendija - saopštili su u petak iz odjeljenja.

Dodali su da su ove školske godine pravo na stipendiju na osnovu uspjeha ostvarila 634 učenika, na osnovu socijalnog statusa njih 562 i 40 učenika za deficitarna zanimanja. Stipendije za prve dvije kategorije iznose 80 KM, a za deficitarna zanimanja 160 KM.

Poslije podjele rješenja za učeničke stipendije, počeće obrada zahtjeva za dodjelu gradskih stipendija studentima. Na konkurs, koji je završen 14. novembra, pristigla su 432 zahtjeva. Za stipendije u tekućoj školskoj godini iz gradske kase biće izdvojeno 1,6 miliona KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana