Počinje gradnja spomenika palim borcima u Zelenom viru

A.S.
Počinje gradnja spomenika palim borcima u Zelenom viru

Banjaluka - Tradicionalno, deseto po redu, kulturno-sportsko ljeto "Zeleni vir" biće održana na sportskom terenu i na plaži uz Vrbanju, a mještani i članovi udruženja Zeleni vir postaviće kamen temeljac za stradale u proteklom ratu.

Kao i svake godine, na popularnom kupalištu nadomak Banjaluke biće organizovan turnir u malom fudbalu, kotlić, pecanje, a svi posjetioci moći će uživati u sjajnom druženju.

Članovi Udruženja građana "Zeleni vir", koje je inicijator projekta sutra će, zajedno da mještanima,  postaviti kamen temeljac za budući spomenik za deset palih boraca iz tog mjesta u porteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastos za pale borce biće održan od 19 časova, a polaganje kamena temeljca i vijenaca za borce predviđeno je u 19.30.

- Nakon 24 godine od završetka rata odlučili smo da u slavu i čast boraca našeg kraja podignemo spomenik kako bismo im se bar malo odužili za slobodu koju sam nam obezbjedili. Naš plan je da taj spomenik nazovemo 9. januar - istakli su iz ovog udruženja i dodali da će uputiti inicijativu prema predsjednici i drugim institucijama da deset boraca ovog kraja bude odlikovano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana