Najljepše pjesme i igre odzvanjaće Kastelom

J. C.
Najljepše pjesme i igre odzvanjaće Kastelom

Banjaluka - Cjelovečernjim koncertom Ansambla narodnih igara i pjesama “Veselin Masleša” večeras će u 21 čas na trvrđavi Kastel biti obilježeno 70 godina postojanja i održan prvi koncert u okviru četiri dana manifestacije Festival srpskog folklora.

Na jubilarnom koncertu nastupiće sve igračke grupe ANIP “Masleša”, od školice folklora do veterana, njihov veliki narodni orkestar i muška i ženska pjevačka grupa.

- Zanimljivo je da će sa posebnim tačkama nastupiti i postave igrača, muzičara i pjevača koji su učestvovali u obilježavanju 50 i 60 godina postojanja ansambla te će ovom prilikom ponovo pokazati svoje umijeće uprkos višegodišnjoj pauzi - rekli su iz ANIP “Masleša”.

Drugo festivalsko veče, koje će biti održano sutra, predviđeno je za nastup svih kulturno-umjetničkih društava, odnosno ansambala Banjaluke, “Masleše”, “Čajavca”, “Pelagića”, “Piskavice”, “Svetog Save”,  “Mladosti”, “Srpskih vitezova”, “14. februara” i  “Opanka”.

Gosti iz Minhena, Kragujevca, Sremske Mitrovice i Trebinja nastupiće u okviru treće večeri u subotu, dok će posljednje večeri, u nedjelju, građani imati priliku da uživaju u cjelovečernjem koncertu Nacionalnog ansambla Srbije “Kolo” koji će svojim nastupom otvoriti domaćini.

Organizatori su istakli da će u slučaju lošeg vremena večerašnji koncert biti pomjeren za sutra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana