Kozaračkim kolom otvoren festival folklora u Prijedoru

S. Ta.
Kozaračkim kolom otvoren festival folklora u Prijedoru

Prijedor - Članovi prijedorskog Udruženja za očuvanje tradicije kozaračkim kolom otvorili su u Prijedoru Međunarodni festival folklora “Kozarsko kolo”.

Festival će trajati pet dana na različitim lokacijama, a nastupiće društva iz Srbije, Hrvatske, Bugarske, Ukrajine i BiH.

- Otvaranje je u mjesnoj zajednici Urije, pa ćemo u Brezičane i Knežicu. Jedan dan ćemo biti i u Srpcu. Festival se zatvara u petak, defileom i gala koncertom. Učesnici se mijenjaju svake večeri, tako da smo ugostili veliki broj kulturno-umjetničkih društava - rekao je predsjednik Organizacionog odbora festivala Vladimir Krčkovski.

Organizatori ističu da su ponosni na to što kroz igru i pjesmu čuvaju tradiciju i običaje. Članica udruženja Aleksandra Kragulj kaže da je velika čast nositi narodnu nošnju na kojoj svaki detalj ima određenu simboliku.

- Folklor volim zbog druženja i što možemo putovati i upoznati svijet i različite kulture. Lijepo je iskustvo i pozivam sve da se učlane i budu dio našeg udruženja - poručila je Aleksandra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana