Gradska kasa biće teška 134 miliona KM

Ilijana Božić
Gradska kasa biće teška 134 miliona KM

Banjaluka - Grad će u iduću godinu ući sa budžetom od 134 miliona KM, iz kojeg će biti finansirani brojni projekti javne infrastrukture, poput novih mostova u Docu i Srpskim toplicama, kao i nastavak velikog projekta vodosnabdijevanja, rekla je načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar.

Ona je naglasila da će budžetom biti planiran novac za ulaganja u nastavak izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže, te vrtića i sportskih objekata.

- Ulagaće se u renoviranje ambulante u Dragočaju, proširenje Poslovne zone “Ramići”, izgradnju mosta u Srpskim toplicama, novog mosta u Docu, nastavak gradnje puta u Šargovcu, te “Paralele” preko Ekonomije do spoja sa Sanskom ulicom na Laušu i druge projekte - istakla je Šljivareva.

Dodala je da su ove godine sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj potpisali ugovor o kreditu za finansiranje izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže od 7,82 miliona KM.

- U toku su pregovori za dodatnih 12 miliona KM sa istom namjenom. Ukoliko dođe do realizacije novog aranžmana, budžet će biti proširen - rekla je Šljivareva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana