Goran Selak: Grad i Vlada RS zajedno za Šargovac

G.S.
Goran Selak: Grad i Vlada RS zajedno za Šargovac

U Šargovcu su završeni radovi na dijelu izgradnje Šargovačke ulice u dužini od 900 metara, što je dio jednog od najvećih infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja u gradu na Vrbasu. Šargovac je dobio modernu saobraćajnicu, a uz pohvale gradonačelniku Igoru Radojičiću i njegovom timu u Gradskoj upravi, mještani su izrazili veliku zahvalnost i narodnom poslaniku Goranu Selaku, kao i Vladi Republike Srpske i predsjednici Željki Cvijanović.

Naime, na inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije i narodnog poslanika Gorana Selaka, Vlada RS i predsjednica Srpske podržali su inicijativu i pomogli realizaciju ovog projekta sa milion maraka. Selak ističe da je ovo odličan primjer saradnje građana, lokalnih i republičkih institucija, koja za rezultat ima rješavanje višegodišnjeg prioritetnog problema Šargovca i uopšte ovog dijela grada Banje Luke.

-       Banjaluka se gradi i razvija, a danas smo zajedno obavili veliki dio posla kada je u pitanju razvoj Šargovca i ovog dijela grada Banja Luke. Hvala gradonačelniku Igoru Radojičiću, koji je pokretač i ovog, kao i brojnih drugih projekata na području grada. Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom uvrstila je Šargovačku ulicu među prioritetne projekte grada, a uz pomoć Vlade Srpske, veliki dio projekta je uspješno realizovan– istakao je Selak.

? Gradski odbor Socijalisitčke partije Banjaluka bio je pokretač inicijative da gradnju ove saobraćajnice pomognu i republiče institucije. Kako je došlo do te ideje?

-       Često smo na terenu i razgovaramo sa ljudima o problemima koje možemo zajedno da rješavamo. Kroz razgovor sa mještanima, došli smo na ideju da uputimo inicijativu Vladi Republike Srpske i tražimo pomoć kako bi gradnja mogla početi što prije, jer ova saobraćajnica je bila u toj mjeri dotrajala da je predstavljala opasnost za učesnike u saobraćaju, a posebno najmlađe. Inicijativa je prihvaćena, Grad je uspješno realizovao projekat koji je završen i prije predviđenog roka i zaista imamo razlog da budemo zadovoljni

?   Ovo nije prva inicijativa banjalučkih Socijalista, da li je u planu još projekata?

-       Naš Gradski odbor radi sa ljudima na terenu i dobro smo upoznati sa prioritetima u svim dijelovima grada. Često pomažemo građanima u kreiranju inicijativa prema nadležnim organima a i sami kreiramo inicijative za koje smatramo da mogu da doprinesu poboljšanju kvaliteta života. Tako ćemo svakako i nastaviti. Imamo kvalitetan tim ljudi, imamo odličnu saradnju sa Gradom kao i odličnu komunikaciju sa građanima Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana