Bilbordi u čast uspjeha banjalučkih gimnazijalaca

A.S.
Bilbordi u čast uspjeha banjalučkih gimnazijalaca

Na više lokacija u Banjaluci danas su postavljeni bilbordi s natpisom “Ponos grada”, u znak zahvalnosti učenicima banjalučke gimnazije koji su ostvarili zapažen uspjeh na prestižnom međunarodnom takmičenju iz prirodnih nauka u Moskvi.

Bilborde je postavila Gradska uprava, kao znak podrške gimnazijalcima koji su zauzeli sjajno treće mjesto u snažnoj konkurenciji srednjoškolaca iz 44 evropska grada. Njihov uspjeh još je veći ako se zna da je Banjaluka bila uvjerljivo “najmanji” grad na takmičenju.

– Željeli smo se na ovaj način bar simbolično odužiti našim mladim sugrađanima koji su zaslužili svaki vid pohvale za veliki uspjeh – rekli su u Gradskoj upravi, te dodali da su bilbordi, zahvaljući razumijevanju kompanije “Metromedija”, postavljeni bez plaćanja naknade.

Na Međunarodnoj olimpijadi metropola u Moskvi banjalučki gimnazijalci su osvojili treće mjesto u ekipnom plasmanu. U takmičenju iz matematike gimnazijalci su osvojili su srebro i bronzu (Marko Jojić i Jovan Vuković), bronzu iz fizike (Sergej Krčmar), dok su se informatičari Marko Dimitrić i Leon Kosić takođe okitili bronzom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana