Podrška ruši barijere

B. S.
Podrška ruši barijere

Banjaluka - Osobe sa invaliditetom u posljednje vrijeme su dobile 30 prilaznih rampi, a rušenje arhitektonskih barijera biće i dalje nastavljeno, rečeno je juče na obilježavanju 45 godina rada Udruženja distrofičara banjalučke regije.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da Udruženje distrofičara ima status od javnog interesa, a da grad finansira i njihove određene projektne aktivnosti.

- Zajedno smo rješavali i problem taksija za osobe sa invaliditetom, grad je po posebnim uslovima dao i prostor za Udruženje, a mnogo je urađeno na rješavanju arhitektonskih barijera - rekao je Radojičić.

Izvršni direktor Udruženja distrofičara Radovan Ristić kazao je da ovo udruženje posebnu zahvalnost duguje gradu. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Milenko Savanović poručio je da će resorno ministarstvo činiti sve da pomogne osobama sa invaliditetom.

Predstavnici Udruženja dodijelili su Povelju predsjedniku RS Miloradu Dodiku, a plakete su dodijeljene i predsjednici Vlade RS Željki Cvijanović, Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite, kao i gradonačelniku Radojičiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana