Banjalučki gimnazijalci na olimpijadi metropola u Moskvi

Srna
Banjalučki gimnazijalci na olimpijadi metropola u Moskvi

Banjaluka - Banjalučki gimnazijalci i ove godine učestvuju na Međunarodnoj olimpijadi metropola koja je osmišljena kao takmičenje iz matematike, informatike, fizike i hemije.

Olimpijada je počela juče u Moskvi, a podršku banjalučkim srednjoškolcima dao je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prethodnih dana boravio u zvaničnoj posjeti glavnom gradu Rusije, saopšteno je iz Gradske uprave.


Banjalučki gimnazijalaci su na Olimpijadi metropola prošle godine ostvarili zapažen uspjeh - osvojili su četiri medalje, i to srebro i bronzu iz matematike, te bronzu iz informatike i fizike.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je Radojičić na poziv grada Moskve od 30. avgusta do 2. septembra učestvovao u radu Moskovske međunarodne sedmice obrazovanja.

U okviru ove manifestacije održan je forum pod nazivom “Grad obrazovanja 2018”, gdje je organizovano više od 80 sesija o različitim temama.

Predavanja su održali međunarodni lideri i eksperti iz oblasti obrazovanja, a predstavljene su i savremene tehnologije obrazovanja i savremena oprema u obrazovnom procesu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana