Završen sastanak Radojičića i Talića, predstavljene dugoročne ideje za razvoj Banjaluke

Aleksandar Stojanović
Završen sastanak Radojičića i Talića, predstavljene dugoročne ideje za razvoj Banjaluke

Banjaluka - Na poziv gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića u gradskoj upravi danas je održan sastanak sa predstavnicima POLIGRAF-a o dugoročnom razvoju Banjaluke.

Predstavnici POLIGRAF-a koju je predvodio predsjednik te stranke Zoran Talić, izrazili su punu podršku viziji razvoja grada te su predstavili svoju viziju razvoja Banjaluke na makro i mikro ekonomskom niovu.

Na sastanku se se mogli čuti brojni zanimljivi prijedlozi - Bescarniske zone na teritoriji Banjaluke za privlačenje stranih investicija, otvaranje kancelarije za dijasporu koja bi uvezala Srpsku sa inostranstvom, ali i uvezivanje Banjaluke preko Vrbasa sa Savskim koridor.

"Banjaluka treba da postane dio Savskog koridora, koji je u sklopu Podunavskog sliva. To bi značilo spajanje na kičmu evropske i svjetske ekonomije putem riječnog prevoza a samim tim Vrbas bi bio prepoznat kao rijeka koja može pomoći razvoj privrede i poljoprivrede, a u perspektivi bi mogao postati i plovan.

Kada govorimo o mikroekonomskim pravcima razvoja grada istakli smo ideju parka prirode Suturlija koja bi mogla da postane prirodna oaza za turiste i sve naše gradjane" rekao je Talić.

Na pitanje novinara koliki je period realizacije takvih ideja, Talić je pojasnio da su to dugoročni programi koji su predstavljeni na osnivačkoj Skupštini Poligrafa u junu mjesecu.

"Mislim da projekti koje zajedno nosimo i koje ćemo nositi mogu služiti i generacijama koje dolaze za nama. Usaglasili smo se da su ovo projekti koji ne treba da bude samo za jedan mandatni period već da to treba da budu programi koji se realizuju za generacije koje dolaze" rekao je Talić.

Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić izrazio je zahvalnost predsjedniku Skupštine grada Banjaluka i Poligrafa Zoranu Taliću na izvanrednoj saradnji, te je poručio da će se takva saradnja nastaviti i u budućnosti. 

"Poligraf je autentičan u svojim stavovima i ima zaista dobre ideje od ekonomije do ekologije. Danas smo razgovarali o nizu tema koje se tiču i 2025 i naredni duži period. Što se mene tiče kao gradonačelnika Poligraf je za mene nezaobilazan partner neko ko je za ove dvije godine dokazao da je partner koji je za poželjeti i iskreno se nadam da ćemo i dalje tako saradjivati" rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana