Uskoro izmjena pet autobuskih linija

Aleksandar Stojanović
Uskoro izmjena pet autobuskih linija

Banjaluka - U gradu će za desetak dana početi eksperimentalna primjena novih trasa kretanja autobusa na pet gradskih linija, s ciljem boljeg povezivanja gradskih naselja, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

- Biće izmijenjena kretanja autobusa na linijama broj 14, 17, 17A, 13B, 9I - naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve uz napomenu da će, za početak, ove izmjene biti probne, dok ne bude utvrđen uticaj na broj putnika.

U Obilićevu je u prvoj fazi predviđeno da dio ulice Vojvode Pere Krece, od novog mosta do “Beme”, bude jednosmjeran iz pravca mosta.

- Saobraćaj će iz smjera Srpskih toplica biti preusmjeren na ulicu Braće Jugović. Autobusi će iz pravca grada na ovoj liniji saobraćati kao i do sada. Planirano je da u ulici Miloša Obilića bude promijenjen smjer i da ona bude jednosmjerna od pekare na uglu ulica Cara Lazara i Miloša Obilića - navedeno je iz Odjeljenja.

Kada je riječ o izmjenama u javnom prevozu, planirano je da autobusi na liniji 14 ne saobraćaju više u dva smjera u Starčevici.

- Novina je da će autobusi na ovoj liniji ići u jednom smjeru, te na Rebrovcu neće skretati u pravcu Borika, već će nastaviti Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića sve do Gradskog mosta i dalje do centra grada - pojasnili su iz Odjeljenja.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana