Uništavanje imovine u Banjaluci uzima sve više maha

Aleksandar Stojanović
Uništavanje imovine u Banjaluci uzima sve više maha

Banjaluka - Uništavanje komunalne opreme je sve češće, a dokle idu vandali i obijesni pojedinci svjedoči i njihov najnoviji nalet u noći između četvrtka i petka, kada su odvalili metalni okvir bilborda na autobuskom stajalištu ispred pošte u centru grada, srušili znak na poligonu za obuku vozača u Lazarevu i razvalili klupu na jednoj od stanica.

Uništavanje imovine u Banjaluci uzima sve više maha

 

 

 

I pored čestih apela nadležnih službi na građane da čuvaju komunalnu opremu, jer se finansira iz gradskog budžeta i služi svim stanovnicima, pored lomljenja ona se često koristi i za ispisivanje grafita, šaranja lakovima u spreju, lijeljenja naljepnica i ispoljavanje snage. Iz Gradske uprave kažu da je šteta na godišnjem nivou 80.000 KM.

- U proteklom periodu pojačan je trend namjernog uništavanja i oštećenja komunalne opreme i znakova, pri čemu, pored materijalne štete dolazi i do narušavanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju - rekao je portparol Gradske uprave Milenko Šajić.

Mnogi se pitaju kome služi na čast takvo ispoljavanje obijesti na zajedničkoj svojini.

- Pri obuci vozača poznavanje saobraćajne signalizacije je jedan od prioriteta, a nesavjesni pojedinci su srušili znak, ni manje ni više, nego na poligonu, gdje se vozači početnici obučavaju - rekao je Šajić i dodao da nadležni ne mogu ništa da urade osim da nastalu štetu saniraju i da još jednom apeluju na sve građane da ne uništavaju gradsku imovinu.

Na autobuskom stajalištu na Starčevici već duže vrijeme građani koji čekaju autobus nemaju gdje da sjednu, jer je klupa uništena.

- Neko je prije više od mjesec dana klupu otkinuo i ona je sada samo za otpad. Nadam se da će problem biti riješen uskoro - rekla je mještanka ovog naselja Sanja Marković.

Sanacija sprava

U sklopu redovnog godišnjeg održavanja u toku je sanacija oštećenja na spravama za vježbanje na otvorenom na Banj brdu i u naselju Sime Matavulja.

- Oštećenja koja su obuhvaćena sanacijom nastala su usljed dugogodišnje upotrebe i zbog neprimjernog korišćenja od strane pojedinaca. Nakon završene sanacije sprave za vježbanje na otvorenom na pomenutim lokacijama biće stavljene u punu funkciju i na raspolaganje, da bi bile zadovoljene sportsko-rekreativne potrebe i aktivnosti građana - poručili su iz resornog odjeljenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana