Ugrađena dva lifta za prevoz invalida

Dajana Vranješ
Ugrađena dva lifta za prevoz invalida

Banjaluka - Dvije lift platforme za osobe sa invaliditetom ugrađene su u novoj sportskoj dvorani "Centar" kako bi im bio omogućen pristup sportskim terenima i svlačionicama. Vrijednost liftova je oko 40.000 KM.

Izvedene radove obišli su gradonačelnik Igor Radojičić i predstavnici Košarkaškog kluba invalida "Vrbas", kojima će ugradnja ove opreme pomoći da ravnopravno sa ostalim sportistima koriste novu sportsku halu.

- Ranije su već prilagođene dvije svlačionice za lica sa invaliditetom, a od sada su u funkciji i dva lifta koja će im omogućiti pristup terenu i svlačionicama - rekao je Radojičić.

Članica KKI "Vrbas" Biljana Nedić izrazila je zadovoljstvo zbog ugradnje novih liftova u ovoj dvorani, ističući da je ovo svojevrsna nagrada za klub koji se konstantno bori za bolje uslove svojih članova.

- Nova dvorana ispunjava sve potrebne uslove da bi lica sa invaliditetom mogla da se bave sportom - kazala je ona. Prema njenim riječima, u posljednje vrijeme je na području grada evidentan napredak na ukidanju arhitektonskih barijera, koje osobama sa invaliditetom predstavljaju veliku smetnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana