U septembru gradnja nove saobraćajnice od Paprikovca prema Lušu

Srna
U septembru gradnja nove saobraćajnice od Paprikovca prema Lušu

Banjaluka - Gradska uprava Banjaluka danas je raspisala tender za izgradnju novog puta koji će povezivati naselja Lauš i Paprikovac, za šta je Vlada Republike Srpske obezbijedila više od dva miliona KM.

Već u septembru mogla bi početi izgradnja saobraćajnice preko nekadašnjeg voćnjaka, koja bi trebalo da smanji gužve u ovom dijelu grada, rekao je Srni načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On je rekao da će ovo biti jedan od najznačajnijih projekata iz oblasti saobraćaja za koji je Vlada Srpske obezbijedila više od dva miliona KM.

“Ukoliko ne bude problema tokom javne nabavke, radovi bi mogli početi već u septembru”, kaže Sandić.

Sandić je naveo da je projektom predviđena izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će spojiti Sansku ulicu u naselju Lauš, od Crkve preko “Ekonomije” do Ulice Jovana Raškovića u naselju Paprikovac, gdje se pravi nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom.

On je istakao da se izgradnjom ove saobraćajnice očekuje rasterećenje Karađorđeve ulice, ali i mnogo bolja veza između naselja Lauš, Paprikovac i Petrićevac, koji su do sada bili povezani samo preko Sanske ulice, koja je uska i strma.

“Vezom Lauša i Paprikovca, te dalje preko Lovćenske ulice, vrlo brzo će moći da se dođe do Petrićevca i dalje do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod žCentrumaž”, naveo je Sandić.

U okviru gradnje ove saobraćajnice, biće pripremljena i kompletna infrastruktura za buduće naselje, odnosno fekalna i kišna kanalizacija, te vodovod i rasvjeta. /kraj/bv/at

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana