Radovi na saobraćajnici prema Motikama u punom jeku

Srna
Radovi na saobraćajnici prema Motikama u punom jeku

Banjaluka - Gradnja nove saobraćajnice u Banjaluci na pravcu od "žutih zgrada" prema naselju Motike, vrijedna više od dva miliona KM, odvija se planiranom dinamikom, a na prvom dijelu dionice ovih dana slijedi izgradnja gornjeg sloja puta, saopšteno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema podacima sa terena, u toku je izgradnja oborinske i fekalne kanalizacije, kao i postavljanje nove vodovodne mreže koja će trajno riješiti pitanje komunalne infrastrukture u ovom dijelu grada.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je Srni da su na prvoj dionici već izgrađeni potporni zidovi, a da će u narednih 15 dana biti završene podzemne instalacije, nakon čega počinje izgradnja gornjeg sloja puta, odnosno ugradnja tampona i betonskih ivičnjaka.

Prema njegovim riječima, uporedo sa ovim radovima, nastavlja se postavljanje kanalizacije i vodovodne mreže na preostalom dijelu trase.

Sandić ističe da je drugi dio trase manje zahtjevan u pogledu gradnje, pa su na ovoj dionioci već počeli radovi na podzemnoj instalaciji.

Izgradnja Ulice kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića počela je krajem marta u okviru investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi", a predviđena je izgradnja 1,2 kilometra saobraćajnice na potezu od žutih zgrada do objekta "Pavlović tursa".

Prema projektu, gradi se moderna saobraćajnica širine šest metara sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, te javnom rasvjetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana