Radojičić: Nova toplana opravdala očekivanja

Agencije
Radojičić: Nova toplana opravdala očekivanja

Prvi godišnji izvještaj o radu Privrednog društva “Eko-toplane” za 2018. godinu, kao i plan aktivnosti ovog preduzeća za 2019. godinu, naći će se pred odbornicima na sjednici Skupštine grada, koja je zakazana za 2. jula.

Rečeno je ovo juče na sjednici Kolegijuma Skupštine grada, a gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da su “Eko-toplane” opravdale očekivanja, te da je finansijski rezultat rada ovog društva pozitivan.

“S jedne strane imamo subjekat koji grije grad i imamo stabilno centralno grijanje, sa druge strane dobili smo subjekat koji je ostvario dobit u prvoj godini poslovanja u odnosu na staru 'Toplanu', koja je stvarala godišnje u prosjeku desetak miliona maraka minusa”, rekao je Radojičić.

Na dnevnom redu za narednu sjednicu Skupštine grada predloženo je da “Eko-toplane” umjesto direktora dobiju upravni odbor sačinjen od tri člana.

“Prema Zakonu o privrednim društvima, možete imati ili upravni odbor ili direktora, a ovdje je do sada po osnivačkim aktima bio direktor. Sada imamo prijedlog da se osnuje uprava, koja će se sastojati od tri člana upravnog odbora. Članove će izabrati Skupština akcionara”, objasnio je Radojičić.

Dnevni red, koji je sačinjen od 60 tačaka, većim dijelom odnosi se na odluke o produžavanju zakupa poslovnih prostora pod posebnim uslovima.

“Mi smo 2017. godine ušli u reviziju poslovnih prostora i u dodjelu novih ugovora i rješenja. Sada rokovi od dvije godine ističu za većinu korisnika i svi oni koji su ispunili uslove, mogu potpisati ugovor za još dvije godine”, rekao je Radojičić.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, kazao je da je bitno da se ispoštuje program Skupštine grada, koji je usvojen krajem prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana