Prvi sloj asfalta u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića prije jesenjih kiša

Ilijana Božić
Prvi sloj asfalta u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića prije jesenjih kiša

Banjaluka - Prvi slojevi asfalta na kolovozu u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koja povezuje Petrićevac sa Motikama, biće uskoro postavljen, odnosno prije jesenjih kiša. Rekao je to načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić koji je u petak zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Srđanom Amidžićem obišao gradilište.

- Na potezu od žutih zgrada pa do raskrsnice sa Banijskom ulicom urađena je kompletna fekalna i oborinska kanalizacija i postavljena nova vodovodna i elektro mreža. Sada slijedi postavljanje ivičnjaka i asfaltiranje - rekao je Sandić.

On je dodao da nastoje da prije jeseni i kiša postave prvi asfaltni sloj do raskršća sa Banijskom ulicom.

- Za vrijeme rekonstrukcije ulice Kralja Aleksandra Prvog veliki saobraćajni teret je na prilaznim ulicama kao što su Banijska i Ljevčanska u produžetku prema Motikama. Imali smo dosta opravdanih primjedbi građana da su te ulice u veoma lošem stanju. I one će biti sanirane - rekao je Sandić.

Naglasio je da nije svrsishodno da u ovoj fazi radova budu izvedeni značajniji zahvati u tim ulicama.

- Kako bismo stanovništvu koliko-toliko olakšali pristup kućama, preduzeli smo neke korake u sanaciji Banijske ulice. Po puštanju u funkciju moderne saobraćajnice u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića potpuno ćemo rekonstruisati pomenute dvije ulice, ali i nastavak puta prema Motikama koji je u programu održavanja - istakao je Sandić

Dodao je da je trenutno gradilište veoma kompleksno.

- Postoje stare, nelegalne instalacije koje nisu bile evidentirane, što je usporilo radove. Sada je sve drugačije - zaključio je Sandić.

Branko Lemić iz mjesnog Udruženja penzionera je istakao da su mještani ovog naselja veoma zadovoljni dosadašnjim radovima.

- Ponosni smo što se naše naselje gradi i što je konačno došlo na red. Zahvalni smo gradonačelniku što je prepoznao naše probleme - rekao je Lemić.

 “Banjaluka se gradi”

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić je istakao da je veoma zadovoljan dinamikom radova koji se izvode pod sloganom “Banjaluka se gradi”.

- Ljudima koji ovdje žive, ali i ostalim građanima, mnogo će značiti izgradnja ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića. Grad podržava ovakve projekte, a uskoro krećemo sa ostvarenjem plana izgradnje mosta u Srpskim toplicama - kazao je Amidžić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana